tisdag 27 februari 2007

Det finns bara ett spel

För snart sju år sedan kom Clusterball ut på marknaden.
Sju år sen!
Själva spelidén är jättesimpel. Med en flygande farkost åker man omkring och samlar bollar som finns utplacerade på banan. Bollarna man plockar upp hakas på skeppet och de bildar en svans som man släpar omkring. Mitt på banan finns en ring genom vilken man ska åka för att få poäng för de bollarna man samlat ihop. Självans finns en massa vapen och boostar som gör att man kan göra livet surt för andra samtidigt som de gör livet surt för mig. Fan vad jag har slagit näven i bordet till det här spelet. Särskilt när man han har en jättesvans av bollar bakom sig och man närmar sig ringen - så hör man ett litet ljud som varnar för att nån avlossat ett skott mot dig. Bip bip bip bip bip. Och så har någon snott din svans (faaaaaaaaaaaaaaan!). Otroligt irriterande och skitkul på samma gång.

Spelet är dessutom gratis. Man laddar ner spelet och så får man med en bana(Egypt). Vill man ha flera banor så kan man köpa loss dem från hemsidan. Jag antar att spelet finansieras med de reklamskyltar som finns i själva spelet. Vill minnas att Telia var med från början. Idag när jag testade var det Nvidia som fanns på tavlorna man försöker undvika att krocka med. Klockrent.

Man spelar online och statsen lagras i en databas så man kan jämföra sig med de värsta lirarna. Inte alltid en glädjande syn. Särskilt inte om man börjar idag när man vet att de värsta geeksen har spelat i sju år.
Jag testade spelet idag med min nya dator som är något bättre än den jag lirade på för sju år sen. Det flöt lite bättre nu kan man säga.
En cool grej är att installern man laddar ner är på 14MB.

Extra lajbans är att det kommer en Clusterball 2 snart.
You can ride my tail anytime!

1 kommentar:

Marcus sa...

Underbart! Det kan dock inte mäta sig med detta. Att man aldrig glömmer låtarna.