tisdag 13 januari 2009

Fat Princess!!!

Fat Princess är nästa juvel att ladda ner från Playstation Network. Stilen andas Zelda: Wind Waker med lite större utzoomning. Fint så det förslår. Kolla filmerna här nere så förstår ni varför man måste äga (alt. stavning aega) detta. Spelet spelas med fördel online, Crash Commando style, och det ser ut lite som ett klassiskt RTS. Med bybor som hugger ned träd, samlar metaller och bygger torn och hus och grejer. Skillnaden mot ett vanligt RTS är att varje person spelas av en människa. Kanske någon av dina kompisar? Ooooooh, osar svettiga laguppgörelser här. Om du tröttnar på att hugga ved kan du byta mössa och välja att vara krigare eller präst. Finns säkert andra karaktärer också. Har inget releasedatum annat än nån gång under 2009.

Just det, namnet. Spelet är av 'Catch the flag-typen' , här 'Catch the princess'. Och om du göder din prinsessa så blir hon tung och svårare för de andra att kidnappa.


Del 1.


Del 2


Del 3

Kolla allt de skrivit om på spelet på Playstation Fanboy. Det drogs igång en feministiskt orienterad debatt om spelet när det tillkännagavs i somras. Antar att det är viktigt (oj, ordvits) att lyfta (ha ha, igen!) frågan i alla lägen men jag känner däremot inte att just det här spelet är ett problem. Man måste få garva lite åt tjocka prinsessor.

Inga kommentarer: