lördag 14 november 2009

Flaming Lips - Watching the Planets

Häromdan postade jag ju en video med mycket naket. Girls ni vet. Ikväll ger jag er Flaming Lips senaste nakenvideo. Den består av en massa nakna människor som, tror jag, symboliserar den vulgära folkmobben som Wayne Coyle försöker skydda sig från i sin lilla bubbla. Till slut brister bubblan och Wayne blir naken, bärs av folkhopen och kastas in i en pälsklädd boll med en snippa på. Fin video, bra låt - men ser det inte lite plågsamt ut att cykla naken? (NME´s embedkod verkar funka sådär, ni kan se videon på: http://www.nme.com/video?bcpid=26429438001&bctid=49582897001)

För ett par år sen gav Sigur Ros ut den fantastiska Gobbledigook (utmanare till 00-talets bästa låt). Videon till Gobbledigook innehöll även den en hel del naket. 19-åriga nordbor springer omkring och ser bra ut nakna till en låt som är helgalen. Kan det bli bättre?

Vad jag vill ha sagt med all det här nakna är att artister inte längre behöver bry sig om att göra promofilmer som är tv-mässiga. MTV sänder ju bara repriser av Jackass och ZTV sänder fotboll. Varför anpassa sig till TV om ingen kollar/sänder? En video ses numera enbart på webben och därför är det också logiskt att anpassa sig till det mediet. "Reality killed the video star" heter Robbie Williams nya album. Den titeln är inte helt tokig.

Inga kommentarer: