måndag 29 januari 2007

Felectrolux

Jag är lite småirriterad. Och det är på det svenska superföretaget Electrolux. Varför? För att de enda produkterna jag stöter på från dom lämnar lite att önska (de suger). Jag har ältat en hel del tidigare om hur deras "dammsugare" Ergorapido är helt värdelös (den suger inte, he he). Man skulle kunna använda den som hårpermanent för det finns roterande grejer i den. Men nåt annat tror jag inte att den duger till. Och när man frågar Electrolux om saken så säger de bara "Men det är ju inte en dammsugare". Nähe, vafan är det då? Ett skämt?
Så igår hade vi tvätt-tid... Och i tvättstugor råder Electroluxmonopol. Nån som känner igen varumärket Wascator? Jorå, överallt. Efter att ha kört en maskin igår så sprang jag ner i tvättstugan för att skicka över grejerna i torktumlaren. Och vad får jag se? Jo, enligt räkneverket så är allt klart (alltså noll minuter kvar). Men inte enligt den diod som markerar var i tvättprogrammet man är. Den stod nämligen på den markering som är innan "Luckan är upplåst och går att öppna" - där tvätt-trumman snurrar ett halvt varv var trettionde sekund för att inte tvätten ska ligga stilla. Det kanske finns nån mening med det - men jag fattar verkligen inte vad det skulle vara.
Eftersom varsågod-och-öppna-luckan-dioden aldrig började lysa så tänkte jag forcera programmet genom att trycka på knappen "Forcera programmet". Ni vet den man använder för att öppna luckan eller hoppa över förtvätt och liknande (knappjäveln har till och med en nyckel på sig). Och vad händer? Ingenting! Jag trycker och trycker och trycker. Men det lilla retfulla fanskapet vägrar att släppa ut mina kläder. "Åh nej, jag ska ju snurra din tvätt ett halvt varv var trettionde sekund för bövelen. Vad tror du? Att du ska komma här och avbryta?". Så jag blev stående i fan fem minuter och bara hamrade på knappen för att kunna hoppa över den där jävla menlösa punkten i tvättprogrammet. Men det var helt omöjligt. Efter eoner av tid släppte den fan taget. Och det var ju faktiskt rent. Men det tror jag beror på tvättmedlet snarare än tvättmaskinen.

Electrolux. Ni har inte råd med sån här dynga. Om det finns alternativ till era produkter så väljer jag numera alltid det. Och ni får fan skylla er själva.

1 kommentar:

tessan sa...

har också förundrats, men mest förbannats, över denna fluffa-upp-stund som man påtvingas i vissa årsmodeller av electrolux tvättmaskin. jag har ju en vana att byta bostad rätt ofta, och det första jag undersöker i den nya tvättstugan är hur retsamt tvättmaskinen beter sig mot slutet. där jag bor nu öppnar den snällt luckan med ett klick, tom innan trumman slutat snurra. mkt behagligt. maskinen ifråga är iofs från 80-talet och luktar mögel, men det är det värt.