onsdag 23 juli 2008

Chapterhouse har setts vid liv

Chapterhouse har setts på en scen tillsammans med Ulrich Schnauss häromdagen. NME rapportera om det i en artikel om Truck-festivalen i Oxfordshire. Hmm, ja, det var väl bara en tidsfråga. Nu är ju alla gamla shoegazers återförenade förutom Ride och Slowdive. Och det kanske är bäst så.

Chapterhouse - Pearl

Älskar vi inte popvideos från 91 med söta popkillar som har långt hår och ser drömska ut? De blundar och slänger lite med luggen i slow motion samtidigt som carolafläkten står på medium. Fantastiskt. De är så himla allvarliga och har stars in their eyes.

Chapterhouse - Mesmerise

Här ligger de i en swimming pool och ser söta ut. Med modeller och flytleksaker. Underbart. En av mina favvosar från den här tiden faktiskt. Både video och låtmässigt. Jag har EP:n på vinyl.

Gillar man inte de här två låtarna så gillar man inte Chapterhouse. Men gör man det så kan man ju kolla in debuten - Whirlpool - den är fin. Den har jag också på vinyl. Uppföljaren, Blood Music, är en riktig skitplatta. Undvik den (förutom låten There´s Still Life som är bra).

Och den tillfälliga återföreningen tror jag inte att man behöver bry sig om särskilt mycket faktiskt. Vare sig de bestämmer sig för att göra något nytt eller inte.

Inga kommentarer: